Reformer Pilates

        Reformer pilates hiç kullanmasanız bile muhtemelen tanıyacaksınız. Yaylar, barlar, iplerle donatılmış sürgülü bir taşıyıcıdan oluşan bir makine. Bu aparat üzerinde güçlü “core”  ve dengeli bir vücut için yatıyor, ayakta duruyor, oturuyor ve diz üstüne geliyorsunuz.

Reformer ile daha sağlıklı, esnek ve vücut farkındalığı arttıran faydalarının yanı sıra farklı katkıları da bulunmaktadır. Mat pilatesin sağladığı kazançların fazlasını sunar. Kasnak ve yay sistemi sayesinde yalnızca vücut ağırlığından elde ettiğinizden daha fazla direnç sağlar.





Reformer bar ve ipleri ile vücudunuzu kendi başınıza yapamayacağınız bir dizi hareketle hareket ettireceğinizi garanti eder. Doğru hareket ve açıyla tüm vücudunuzu çalıştırabilirsiniz.

Reformer direnci ile egzersiz programınızdan daha hızlı sonuç alacağınızı garanti eder. Taşıyıcıdaki yayların gerginliği farklı zorluk seviyelerine göre ayarlanır.


Reformer pilates vücut kompozisyonunuzda gelişmesini sağlar.’womens Health’ dergisinde 2015te yayınlanan çalışmada Reformer ile ilgili tecrübeli olan kadınlar, yaz tatilinde dört haftalık bir sürenin ardından 16 hafta düzenli reformer yapılmıştır. Bu süre sonunda kadınlarda Triceps(arka kol), bel,uyluk bölgelerinden yağ kaybettiği ve incelmeler görülmüştür.
   
        Birebir veya grup dersi şeklinde çalışmalar yapılabilir. Herhangi bir sağlık probleminiz varsa bir fizyoterapist eşliğinde reformer çalışmanızı öneriyorum. Eğer reformer yaparken herhangi bir şekilde ağrınız oluyorsa o hareket size uygun değildir, devam etmeyiniz.

Dr. Fzt. Özden AKYOL BASKAN

Sinerji sağlıklı yaşam merkezi

Kınıklı\Denizli

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kireçlenme (osteoartrit) ve Egzersiz

Üriner inkontinans ( idrar kaçırma) ve Egzersiz